Η πρώτη κίνηση είναι να ανάψουμε το σύστημα θέρμανσης και να περιμένουμε έτσι ώστε να ζεσταθούν αρκετά τα σώματα. Κατόπιν θα πρέπει να τα ελέγξουμε ένα ένα για να δούμε εάν έχουν ζεσταθεί ικανοποιητικά. Αυτό που χρειάζεται να παρατηρήσουμε είναι εάν ακούμε θόρυβο μέσα στα σώματα καθώς και εάν κάποια από αυτά δεν έχουν θερμανθεί επαρκώς. Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε την εξαέρωση των καλοριφέρ έχοντας υπόψη ότι τα σώματα καίνε για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί έτσι ώστε να αποφύγουμε κάποιο ατύχημα. Καλό είναι να έχουμε πρόχειρο ένα δοχείο για να μαζέψουμε το ζεστό νερό που βγαίνει και κάποια πανιά για να μη λερώσουμε το πάτωμα. Επίσης, απαραίτητο για την εξαέρωση είναι να έχουμε το ειδικό κλειδί-πεταλούδα ή ένα λεπτό κατσαβίδι (για τα πιο καινούργια καλοριφέρ). Πολλά σώματα έχουν ένα μικρό βρυσάκι, μέρος της εξαερωτικής βαλβίδας. Βεβαιωθείτε ότι κοιτάζει προς τα κάτω έτσι ώστε να μη χυθεί το νερό εκτός του δοχείου. Ανοίγουμε λοιπόν προσεκτικά την βαλβίδα εξαερισμού που βρίσκεται στο πάνω μέρος του καλοριφέρ και περιμένουμε να φύγει όλος ο αέρας. Αυτό το καταλαβαίνουμε διότι όταν τελειώσει ο αέρας ξεκινά να βγαίνει νερό με σταθερή ροή, οπότε και κλείνουμε τη βαλβίδα εξαερισμού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι τα σώματα να σταματήσουν να κάνουν θόρυβο και να είναι όλα ομοιόμορφα ζεστά.
Tip 1: Στην περίπτωση που τα καλοριφέρ δεν ζεσταίνουν ενώ έχετε κάνει την εξαέρωση θα πρέπει να καλέσετε κάποιον τεχνικό.
Tip 2: Προσοχή στην ασφάλεια! Καλό είναι κατά την εξαέρωση των καλοριφέρ να μην υπάρχουν παιδιά τριγύρω, ώστε σε περίπτωση που πεταχτεί καυτό νερό να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Author dimitris bak