Η Orac Decor® σοβατεπί παρέχει ένα λειτουργικό και κομψό φινίρισμα για κάθε εσωτερικό χώρο. Ο επαγγελματικός μας οργανισμός ORAC παρέχει μερικές πρακτικές συμβουλές:

Πώς διακρίνετε διακριτικά ένα χάσμα μεταξύ του δαπέδου σας και του τοίχου σας; 

Κατά την τοποθέτηση παρκέ ή πολυστρωματικού υλικού, συνιστάται να τη διατηρείτε 1cm μακριά από τον τοίχο. Το ξύλο αναπνέει και το κενό τού δίνει το χώρο για επέκταση. Μπορείτε να αποκρύψετε το κενό με μία από τις πλαϊνές πλακέτες μας, τις οποίες στη συνέχεια αν επιθυμείτε τη βάφετε  στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο.

Πώς δημιουργείτε μια υψηλότερη σανίδα πλακιδίων;

Οι υψηλές πλαϊνές σανίδες είναι πολύ δημοφιλείς αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει να σιγουρευτείτε ότι οι ψηλές σανίδες είναι ανάλογα με το συνολικό ύψος του τοίχου. Εάν όχι, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ βαρύ και μάλλον επιδεικτικό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια πλαστική σανίδα και να τοποθετήσετε έναν ή δύο τύπους καλουπώματος επάνω από τον άλλο, λίγο πάνω από την πλάκα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ζωγραφίσετε την περιοχή του πλαισίου περιβλήματος μέχρι και συμπεριλαμβανομένου του ψηλότερου πλαισίου χύτευσης σε ένα χρώμα για να δημιουργήσετε οπτικά μια υψηλή σανίδα πλακιδίων.

Πώς πρέπει να τοποθετώ πλακέτες, αν το δάπεδο δεν είναι επίπεδο;

Εάν το πάτωμα δεν είναι επίπεδο, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε μια επίπεδη γραμμή. Το σημείο αναφοράς είναι όπου το πάτωμα φτάνει στο υψηλότερο σημείο του. Αυτό είναι όπου δηλώνετε το κορυφαίο σημείο της πλακέτας και μετά σχεδιάζετε μια επίπεδη γραμμή γύρω από τον χώρο. Τοποθετήστε τις πλαϊνές πλάκες και στη συνέχεια σφραγίστε το διάκενο, όπου το δάπεδο είναι ελαφρώς χαμηλότερο.