Για τους χώρους όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης καμινάδας ή μπουριού, μια εύκολη και πρακτική λύση είναι η αγορά ηλεκτρικού τζακιού. Το ηλεκτρικό τζάκι μάς παρέχει όλα τα θετικά στοιχεία του κλασικού τζακιού, χωρίς όμως τα αρνητικά του. Τα ηλεκτρικά τζάκια μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μιας και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι για να καλύψουν κάθε ανάγκη. Θερμαίνουν με ηλεκτρική αντίσταση και διαθέτουν ξύλα ή κάρβουνα διακοσμητικού τύπου, από πυρίμαχα υλικά για να δίνουν την αίσθηση της φυσικής φωτιάς. Επιπλέον, μπορούν να διακοσμηθούν όπως τα κοινά τζάκια. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ηλεκτρικά τζάκια είναι πολλά:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 

Τα ηλεκτρικά τζάκια διαθέτουν εντυπωσιακή εικονική φλόγα που μοιάζει πολύ με την πραγματική. Σε συνδυασμό με άλλα εικονικά και ηχητικά εφέ καύσης καθώς και με κρυφούς φωτισμούς τα ηλεκτρικά τζάκια αλλάζουν την αισθητική οποιουδήποτε χώρου προσφέροντας θαλπωρή. Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα απλά με το πάτημα ενός κουμπιού ή τηλεχειριστηρίου. Είναι σημαντική επίσης η επιλογή που έχουν για λειτουργία χωρίς θέρμανση τις εποχές που δεν κάνει κρύο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Το ηλεκτρικό τζάκι τοποθετείται εύκολα παντού σε κάθε χώρο και κάθε δωμάτιο, στο δάπεδο, στον τοίχο, σε ειδική κατασκευή εντοιχισμού ή ακόμα και στο ήδη υπάρχον αχρησιμοποίητο τζάκι. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία πρίζα για να λειτουργήσει. Δε χρειάζεται καπνοδόχο ούτε ειδικές κατασκευές. Παράλληλα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά είναι και η εύκολη μεταφορά του από δωμάτιο σε δωμάτιο ή και σε άλλο σπίτι.

ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με την λειτουργία μόνο της εικονικής φλόγας, καταναλώνουμε πολύ λιγότερη ενέργεια από ότι σε ένα τζάκι με ξύλα, φυσικό αέριο, βιοαιθανόλη κ.λπ. Αυτό στην ουσία μεταφράζεται σε κατανάλωση μερικών λεπτών του ευρώ για τη λειτουργία του όλο το 24ωρο! Επιπλέον, το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού τζακιού είναι σαφώς πιο οικονομικό από τα συμβατικά.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Τα ηλεκτρικά τζάκια ανάλογα με τα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με ή χωρίς θέρμανση ανάλογα με τις ανάγκες και τις εποχές. Με την επιλογή της θέρμανσης και με ενσωματωμένο θερμοστάτη, η κατανάλωση είναι ελάχιστη. Έχουν 100% απόδοση και μπορούν να θερμάνουν χώρους από 20-40 τ.μ. Όπως γνωρίζουμε στα αντίστοιχα συμβατικά τζάκια η θερμαντική τους ενέργεια χάνεται στο μεγαλύτερο βαθμό από τις καμινάδες ή από τα ανοιχτά παράθυρα για τον εξαερισμό των χώρων. Έτσι εκτός από μία φινετσάτη επιλογή είναι και λύση μόνιμης θέρμανσης κάποιων δωματίων ή και συμπληρωματικής μεγαλύτερων χώρων.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Δε χρειάζεται καμία συντήρηση αφού είναι μία απλή ηλεκτρική συσκευή χωρίς καύσιμη ύλη. Αποφεύγουμε τους καθαρισμούς, τις στάχτες και τον εξαερισμό του δωματίου. Επιπλέον δεν κουραζόμαστε για να μεταφέρουμε και να αποθηκεύουμε τα ξύλα για μελλοντική χρήση. Το ηλεκτρικό τζάκι είναι μία καθαρή λύση.

ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένα ηλεκτρικό τζάκι δεν εκπέμπει μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή σωματίδια στον αέρα όπως με τα ξύλα ή άλλα ορυκτά καύσιμα και άρα δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα. Όσον αφορά στο εσωτερικό του σπιτιού δεν δημιουργούνται κάπνες ή μυρωδιές μέσα στον σπίτι και άρα δεν χρειαζόμαστε εξαερισμό. Δημιουργεί ένα καθαρό περιβάλλον και σε αντίθεση με ένα συμβατικό τζάκι δεν αφαιρεί το οξυγόνο του χώρου αφού δεν υπάρχει καύση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δεν υπάρχει κανένας φόβος στη λειτουργία  του αφού δεν υπάρχουν σπίθες που πετάνε, ούτε καύσιμη ύλη με ξύλα, υγραέριο, βιοαιθανόλη κ.λπ. Με ένα ηλεκτρικό τζάκι ένα ατύχημα καψίματος είναι αδύνατον και είναι απόλυτα ασφαλές ακόμα και στα παιδιά αφού η εικονική φλόγα δεν καίει.